Voedselbank verruimt openingstijden zolang het kan

Voedselbank verruimt openingstijden zolang het kan

De voedselbank van Stichting Hoop voor Morgen aan de Geldershoofd 70 in Amsterdam verruimt haar openingstijden vanwege de grote nood onder de minder welgestelden. We zijn nu van maandag tot en met vrijdag ook geopend voor niet-geregistreerde behoeftigen. U kunt terecht van 14:00 uur tot 16:00 uur.
Op zaterdag kunnen alleen de geregistreerde klanten terecht.

We nemen wel gepaste maatregelen en verzoeken bezoekers zich daar strikt aan te houden. Deze maatregelen kunnen per dag wijzigen; dus volg de instructies van de medewerkers goed op. Een aantal maatregelen:
– Bezoekers dienen buiten te wachten, en min. 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
– Bezoekers worden door een medewerker naar binnen geroepen en dienen ook binnen min. 1,5 meter afstand te houden tot de medewerkers;
– Bezoekers worden verzocht niet te komen, als men symptomen heeft van griep (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts). Men dient dan iemand anders langs te laten komen. Alleen personen die niemand anders hebben, kunnen telefonisch contact opnemen voor een oplossing. De medewerkers zijn echter beperkt in hun mogelijkheden; dus dit betekent niet dat wij een voedselpakket kunnen brengen.
– Medewerkers (allen vrijwilligers) houden ook min. 1,5 meter afstand tot elkaar, wassen regelmatig de handen met zeep en gebruiken mondkapjes, wegwerpschorten, en wegwerphandschoenen;
– Medewerkers met zelfs de lichtste symptomen
(neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts) worden verzocht niet te komen totdat deze voorbij zijn.

OPROEP:
De voedselbank heeft dringend behoefte aan mondkapjes, desinfectiegel, en wegwerphandschoenen- en schorten, voor de vrijwilligers. We willen onze vrijwilligers optimaal beschermen.

Verder is voedsel uiteraard van harte welkom, en in het bijzonder rijst, aardappelen, vlees, kip, groenten in blik/pot/diepvries, zout/suiker, soep in blik/zak, thee, sappen in pak, kinderlimonade maar ook verzorgingsproducten als zeep, shampoo, douchegel, tandpasta e.d.

U kunt contact opnemen met Regina Mac-Nack via 06-14545065 of overdag langs brengen bij Geldershoofd 70 (Amsterdam). In geval van grote partijen kan onze bestelbus het ook bij u ophalen.

INTERVIEW:
Luister hier ook naar het radio-interview van mw. Regina Mac-Nack bij FunX:
https://www.funx.nl/radio/fragmenten/9776-2020-03-19-voedselbank-hoop-voor-morgen-sluit-niet-haar-deuren-mensen-hebben-onze-hulp-juist-nu-nodig

]]>
Posted in

Beheerder