Stichting Hoop voor Morgen gered; activiteiten gaan door

Stichting Hoop voor Morgen gered; activiteiten gaan door

De stichting Hoop voor Morgen die in Amsterdam Zuidoost onder meer een voedselbank verzorgt heeft een nieuwe ruimte voor haar activiteiten. Eind juli kregen ze plotseling te horen dat ze niet meer gebruik konden maken van hun oude ruimte en waren genoodzaakt de uitgifte van voedselpakketten aan minima in de open lucht te organiseren. Een maandenlange zoektocht naar een geschikte ruimte zonder succes bedreigde het voortbestaan van de stichting. Met een financiële bijdrage van een viertal sympathisanten is Hoop voor Morgen nu gered.

Hoop voor Morgen in nood De stichting Hoop voor Morgen is het initiatief van Regina Mac-Nack, Amsterdammer van het jaar 2005. De stichting is gevestigd in Amsterdam Zuidoost en bestaat uit tientallen vrijwilligers die sociaal maatschappelijk activiteiten organiseren voor de minst bedeelden van Amsterdam. Zo is er een voedselbank die wekelijks +/- 400 gezinnen van een voedselpakket voorziet. Daarnaast biedt de stichting schuldhulpverlening, hulp aan verslaafden, aan dak- en thuislozen, en worden er activiteiten voor kinderen uit de buurt georganiseerd. Mensen worden ook zoveel mogelijk geleid naar de gemeentelijke instanties. Afgelopen zomer werd aan de stichting vrij plotseling medegedeeld dat de huur was opgezegd aan de organisatie die hun ruimte beschikbaar stelde. Hiermee waren ze genoodzaakt de verdeling van voedselpakketten op straat te doen. Verschillende media berichtten hierover waaronder AT5 en Hart van Nederland. Direct ging Hoop voor Morgen op zoek naar een geschikte ruimte in Amsterdam Zuidoost, maar vanwege de beperkte middelen was dit een moeilijke opgave. De stichting draait volledig op vrijwilligers en in afhankelijk van giften. Naarmate de weken verstreken zou het lastiger worden de voedselbank onder die omstandigheden te organiseren. Er werd een beroep gedaan op de gemeente om hen bij te staan in hun zoektocht naar een geschikte ruimte. Parkeergebouwen Amsterdam wilden geen ruimte beschikbaar stellen. Stadsdeel Zuidoost heeft enige inspanningen verricht, maar dat heeft niet tot iets concreets mogen leiden. Ook contacten met bedrijven en andere organisaties leverden toen niets op. Na vele maanden de voedselverstrekking op straat te hebben moeten organiseren, had het bestuur noodgedwongen besloten te stoppen met alle activiteiten. Nieuwe ruimte Afgelopen week bood een viertal ondernemers aan de maandelijkse huurkosten van een nieuwe ruimte te betalen. Inmiddels is een geschikte ruimte gevonden in Amsterdam Zuidoost, welke de komende weken in gebruik genomen gaat worden. De stichting ziet dit als een geschenk van God. Alle activiteiten gericht op de minst bedeelden in Amsterdam kunnen nu doorgaan.
Lees het bericht via: https://amsterdam.christenunie.nl/k/n10296/news/view/497609/67500/stichting-hoop-voor-morgen-gered-activiteiten-gaan-door.html]]>

Posted in

Beheerder